גיל הזהב
אם יש אוכלוסייה שהכי נצרכת לשיקום הפה הרי היא האוכלוסייה המבוגרת , זהו כורח בסיסי בגיל זה. אין תחומים רבים אחרים שבהם ניתן לשפר את איכות חייהם של הגיל השלישי כמו בטיפולי שיניים. השפעות הגיל המבוגר אינן פוסחות על בריאות הפה ובאופן טבעי, עם השנים, עומס מצטבר ובעיות בריאותיות, גורמות להרס ואובדן שיניים. טיפול לא נכון ידרדר את המצב ויפגע באיכות החיים.
כאשר יש קושי בלעיסה, איכות החיים נפגמת בשני ערוצים: הראשונה, היא הנאת האכילה עצמה, פשוט לא כיף לאכול. וכשאכילה הופכת לאחד ההנאות העיקריות בחיים , הפגיעה באיכות החיים משמעותית. הצד השני הוא הבריאותי , פגיעה ביכולת ללעוס גורמת לבליעת חלקים גדולים מדי של מזון, המעמיסים על הקיבה ומקשים ביציאות. למבוגרים שגם ככה קשה בהתמודדות עם מחלות שונות, זה משמעותי.
בטיפול במבוגרים יש להתייחס בכובד ראש לגורמי הסיכון ולהתאים תכנית אופטימלית ( לא יותר מיד אך גם לא פחות מדי) שתענה על צרכי המטופלים, התייחסות נכונה תשפר את איכות החיים, תחזיר את החיוך והכי חשוב את הכבוד העצמי.
כל זאת נעשה תוך טיפול מסור, עדין ותומך!
שאלות נפוצות
להוסיף על כל הבעיות שהוזכרו, הרי שהטיפול באנשים מבוגרים מצריך יותר סבלנות ועדינות. יש להכניס גורמים נוספים למערך השיקולים הרפואיים הרגילים של היום יום ובכלל זה:
- התייחסות מעמיקה למצב הבריאותי ולתרופות הנלקחות ויחד עם ההתייחסות לגיל ליצור תכנית טיפול שנכונה למטופל.