השתלת שיניים
לפני שנתחיל לדון בנושא השתלת שיניים ושתלים, חשוב להבין שאין באמת תחליף לשיניים אמתיות, ויש תחילה לנסות לבצע תיקונים בשן הקיימת, ורק במקרה ואין ביכולתכם לשמור עליה לעבור לאופציות אחרות שיש לרפואת השיניים להציע. לצערנו ישנם מקרים לא מעטים בהם השן נמצאת במצב אסתטי ורפואי לא ראוי ואין תמיד את היכולת לתקן את השן הקיימת. הפתרון הפופולרי ביותר שיש כרגע בשוק הוא השתלת שיניים. כניסת השתלים לתחום הדנטלי היוו פריצת דרך משמעותית ושינו את פני רפואת השיניים ובמאמר זה נפרט לגבי מהם שתלים, אופן הכנתם והיכן בעצם לבצע את הטיפול המקצועי והאיכותי ביותר.
מהם שתלים?
השתל הינו בורג מטיטניום שתפקידו להחליף את שורש השן כנקודת עיגון בעצם, באותה מידה ששיניים עומדות בעומסים גדולים הקיימים בפה, הודות לשורשים טובים המעוגנים בעצם, כך השתל אמור להיות במיקום נכון ואחוז בצורה טובה לעצם בכדי שהכתר המתחבר אל השתל יישא בעומסי הפה ויתפקד כראוי. בעשור האחרון השתפרה מאד טכנולוגיית השתלות שיניים ויחד עם יד מנוסה של מומחה לשיקום הפה, ניתן לקבל אחוזי הצלחה של מעל ל-95% !
מהו תהליך השתלת שיניים?
תהליך השתלת שיניים והתקנת השתלים כרוך בכירורגיה עדינה, התהליך אינו כואב וסיכויי הצלחתו גבוהים מאד, התהליך נחשב שמרני בכך שלא צריך לפגוע בשיניים סמוכות והטיפול מחזיר למטופל את יכולת הלעיסה ותדמיתו אינו נפגעת. יחד עם זאת תהליך השתלת שיניים אינו נעדר מסיבוכים כמו כל ניתוח רפואי והמפתח להצלחה טמון באבחון נכון משולב יכולת ביצועית גבוהה של הרופא המומחה.
סוגי שתלים
שיטה דו שלבית
שיטה זו נעשית בשני שלבים עם המתנה של כמה חודשים בין שלב לשלב. תחילה מבצעים עקירה של השן בהרדמה מקומית, ממתינים חודשיים ואז מבצעים חתך עדין בחניכיים וזאת על מנת להחדיר את השתל. לאחר מכן ממתינים כמה חודשים ומבצעים שוב חתך בחניכיים, חושפים את השתל, ומתחילים שיקום קבוע באמצעות כתר המתחבר לשתל. תהליך זה של השתלת שיניים ארוך יותר אך בטוח יותר ומונע סיבוכים רבים.
שיטה חד שלבית
תחילה מבצעים עקירת השן כמו בשיטה הקודמת. לאחר כמה חודשי התמתנה והחלמה מחדירים שתל ומחברים אליו בורג כיסוי שמציץ מהחניכיים. השתלת שיניים בשיטה זו אפשרית כאשר הניתוח הוא פשוט ללא תוספת עצם ומצב הפה של המטופל יציב. שיטה זו חוסכת בניתוח נוסף ובזמן ההחלמה. יש לציין שבמקרה והעצם דלילה, כוחות הלעיסה והלשון מעבירים עומסים לשתל, מה שיגרום להקטנת סיכוי של השתל להשתלב ולהיקלט. במקרים כאלו עדיף לבצע את השתלת שיניים בשיטה דו שלבית שהיא יותר בטוחה.
שיטת השתלה מיידית
בשיטה זו מחדירים את השתל ישר לאחר העקירה ללא המתנה של כמה חודשים. ניתוח השתלות שיניים מסוג זה מתאפשר כאשר השיניים חד שורשיות ללא דלקת בעצם הסובבת אותה. ללא ספק שיטה זו חוסכת לכם זמן רב אך חשוב להתייעץ עם מומחה לשיקום הפה וזאת על מנת להימנע מסיבוכים לאחר מכן. ניתוח זה פחות מועדף על אנשים עם עצם פגומה או מזוהמת ויש לבחור בשיטה שונה.
שיטת ההשתלה בשלב אחד והעמסה מיידית
בשיטה זו מבצעים החדרה של השתל ישר לאחר העקירה ומחברים אליו כתר זמני. שתלים מסוג זה נפוצים כאשר מדובר על אזור קדמי של הלסת שאינו נושא עומסים. שיטת השתלות שיניים זו בדומה לשיטה הקודמת חוסכת זמן רב וצורך להסתובב עם תותבות ובכך מקטינה את הסיכוי באבדן השן. חשוב להבין ששיטה זו לא תתאים לכל אחד וחשוב לעבור בדיקות לפני כן וזאת על מנת להבטיח תהליך ההשתלה ללא סיבוכים מיותרים.
איפה מבצעים השתלות שיניים
מרפאת השיניים של ד"ר איתן אוראל מומחה לשיקום הפה בירושלים מתמחה בכל סוגי השתלות שיניים.
סוג ההשתלה נקבע ומותאם אינדיבידואלית למצב הפה של המטופל ובתאום ציפיות מלא.
ניסיונו הרב של ד"ר אוראל ותשומת הלב לפרטים הקטנים, יבטיח לכם טיפול מקצועי ואיכותי.
בנוסף במרפאה שירותים רבים נוספים, אשר כוללים: הלבנת שיניים, שיניים תותבות, כתרים ועוד. לתאום פגישה וקבלת יעוץ אנא צרו איתנו קשר באמצעות הטלפון או השארת הודעה באתר.
שאלות נפוצות
היתרונות התפקודיים בהקשר לשתלים הינם ברורים, אך יש יתרון נוסף משמעותי והוא הבטחון שניתן למטופלים , חסר שיניים בין אם בודדים או מספר רב של שיניים משפיע על התדמית והבטחון העצמי של אנשים, בעקבות שינויים כגון נפילה של הרקמות הרכות בפנים לאזורי החסר ישנו שינוי במראה הפנים לקבלת מראה זקן יותר, השתלים בין אם הם תומכים בכתרים או בתותבות בראש ובראשונה מקנים יציבות, אין תנועות או שחרור תותבות לפתע, ניתן ללעוס בצורה טובה, אזורי החסר משוקמים תוך תמיכה ברקמות הרכות לקבלת מראה צעיר יותר.
אצל מעשנים אין מניעה לבצע שתלים אך בספרות מראים כי סיכויי ההצלחה בקרב מעשנים כבדים נמוכה יותר. ע"מ לקבל אחוזי הצלחה שגבוהים מ-95% יש ללמוד כל מקרה לגופו ולתכנן את ההשתלה מהרמה הכלל- רפואית של המטופל ועד לרמת הדיוק המילימטרי בעצם הקיימת. במקרים רפואיים מורכבים יהיה מעורב גם רופא המשפחה.
ביום הניתוח, כשעה קודם לניתוח המטופל נוטל אנטיביוטיקה במינון שהכתיב הרופא, ע"פ הספרות פעולה זו מגדילה מאד את סיכויי הצלחת השתלים.
הניתוח כולו מתבצע תחת הרדמה מקומית רגילה! ממש כמו כשעושים סתימה. מבצעים חתך בחניכיים, השתל מוחדר למקום המתוכנן והאזור נסגר בעזרת תפרים, בסיום הניתוח מקבל המטופל הנחיות לאחר השתלה הן בע"פ והן כתובות. בשלב השני לאחר מספר חודשים שבהם גדלה העצם אל תוך השתל קרי בלעז-אוסאואינטגרציה מבצעים שוב חתך עדין בחניכיים לצורך חשיפת השתל. כעת משהשתל חשוף ניתן לחבר אליו כתר. השיטה השמרנית בשני שלבים היא המתועדת ביותר בספרות ומציגה אחוזי הצלחה הגבוהים ביותר, עם שכלול הטכנולוגיה וצבירת נסיון וידע בתחום השתלים במקביל לדרישת הציבור לקצר תהליכים, החלו רופאים לאתגר את השיטה הקלאסית,
קיימות כיום שיטות רבות הגורמות לבלבול רב בקרב המטופלים (והרופאים..)
על מנת לקבל תוצאות ריפוי טובות בשיטה המהירה של עקירות ושתלים ביום אחד, יש לעמוד בקריטריונים מאד ברורים בכדי להימנע מכשלון .