טיפול מניעתי לשיניים

טיפולי שיניים אינם דבר נעים וגם לא זול. רבים מאתנו מתייחסים אל מצב השיניים כאל סוג של "גורל". האמת היא, שבידי כל אחד ואחד ישנם כלים למנוע את "הגזירה" באמצעות הקפדה על מספר כללי מנע יומיומיים. התעקשות על כללים אלו יכולה בהחלט למנוע ביקורים תכופים, סבל, והוצאות כספיות מיותרות.

מודעות דנטלית
בריאות הפה מורכבת מגורמים רבים הכוללים בין השאר תזונה, טיב הרוק, שימוש בתרופות, הרגלים שונים והיגיינת הפה. שינויים בבריאות הכללית וצריכת תרופות משפיעים על טיב הרוק ועל בריאות השיניים. גם אם אתם מקפידים להגיע לביקורות, אתם פוגשים ברופא פעמיים בשנה בממוצע. לכן, אין תחליף להתבוננות היום יומית שלכם בשינויים כגון: שינוי בצבע השיניים, נפיחות בחניכיים, שיניים שבורות או סדוקות, ופצעים למיניהם. במיוחד יש לשים דגש על פצעים שונים, בעיקר אצל מעשנים להם יש סיכויים מוגברים להופעות גידולים בחלל הפה.

ביקור תקופתי אצל רופא השיניים
חלק חשוב ברפואת השיניים המונעת הוא הביקור התקופתי אצל רופא השיניים. כאשר מגיעים בעקבות כאבים זה בדרך כלל קצת מאוחר מדי... הטיפול נעשה מורכב יותר, ועלותו גבוהה יותר. ד"ר אוראל יקבע את הזמן המומלץ לביקורות על פי מצב בריאות הפה שלכם ומצבכם הסיסטמי.


טיפול שיניים - טיפולי מניעה לשיניים


שאלות נפוצות
צחצוח שיניים מסייע במניעת שתי המחלות הנפוצות בחלל הפה: עששת, ומחלת חניכיים. עששת הינה מחלה זיהומית הפוגעת ב-99% מהאוכלוסייה. שאריות המזון אשר נצמדות לשיניים מכילות מיליוני חיידקים. חיידקים אלה, הניזונים בעיקר מסוכרים, יוצרים חומצות המביאות ליציאת הסידן מהשיניים, וליצירת "חורים". בשלבים מתקדמים יותר מגיעים החיידקים עד למוך השן, ואז יש צורך בטיפול שורש. כאשר שאריות אלו אינן מוסרות, הן סופחות מינרלים מהרוק ומהמזון ותוך מספר שבועות הן מסתיידות. כעת קשה הרבה יותר להסירן, דלקת החניכיים מוחמרת, ונדרשת התערבות של הרופא או השיננית.
צחצוח שיניים מאבד מיעילותו כאשר אינו מתבצע בטכניקה הנכונה. לכן, חשוב לקבל הדרכה מהרופא או מהשיננית לצחצוח נכון. תדירות הצחצוח צריכה להיות לפחות פעמיים ביום, למשך 2 דקות לפחות. את מברשת השיניים מומלץ להחליף כל ארבעה חודשים. יעילותן של מברשות חשמליות לא הוכחה מדעית, אך הן בהחלט מקלות על העבודה, ומועילות מאד למוגבלים תפקודית.
ממתקים מזיקים לשיניים, זה נכון! אבל ישנם מאכלים רבים המזיקים לא פחות... חטיפים, דגני בוקר ושאר מוצרי מזון אשר נדבקים לשיניים, מהווים מקור בלתי נדלה של מזון לחיידקים. גורם סיכון נוסף הוא תדירות האכילה. בעת אכילת מזון עשיר בסוכרים, יורדת החומציות בפה ומתחיל תהליך של יציאת הסידן והתמוססות השיניים. לוקח לרוק כמעט שעה לנטרל חומציות זו, ולכן יש הבדל עצום אם אוכלים בפעם אחת, או "מנשנשים" כל שעה ו"מתחזקים" את רמת החומציות. מיצים טבעיים הינם חומציים ויכולים לגרום לאיכול זגוגית השן ולאובדן חומר שן, וכך גם אוכל חומצי ומשקאות תוססים.
המברשת אינה יכולה להגיע לכל אזור בשן. לכן, קבלו המלצה חמה מד"ר אוראל:
• אם אתם רוצים להימנע מחורים, השתמשו בחוט דנטלי פעם ביום!
• שטיפות פה המכילות פלואוריד עוזרות בהחלט במניעת העששת. ניתן להתחיל בשטיפות מגיל 6. הזמן המומלץ לשטיפה הוא לאחר הצחצוח הקודם לשינה.
• פלואוריד מחזק שיניים מתפתחות בילדים. באזורים בהם אין הפלרה של המים מומלץ להוסיפם פעם ביום למי השתייה של הילדים. לברור אם מי השתייה באזור מגוריכם מופלרים ניתן להתקשר למחלקת איכות המים ב"מקורות" בטלפון 03-6230611 .



    שם מלא

    דואר אלקטרוני

    טלפון

    הודעה