עקירת שיניים מכתשית יבשה ומה שביניהם
ישנם מספר גורמים לעקירת שיניים
1. עששת מפושטת וריקבון השן עד לרמה שכבר לא ניתן לשקם אותה
2. מחלת חניכיים המדגימה ספיגת עצם מתקדמת ואבדן תמיכה לשן
3. שיני בינה המצריכות עקירה
4. יישור שיניים המצריך עקירות
תהליך העקירה מתחלק ל-4 שלבים
אבחנה-ד"ר אוראל מאבחן את מצב השן ומחליט אם יש צורך בעקירתה. בהמשך יחד עם המטופל מגיעים להחלטה בדבר אפשרות השיקום הנכונה למטופל.
טיפול-חשוב לדעת! עקירת שן איננו תהליך כואב! ד"ר אוראל מבצע את העקירה בהרדמה מקומית הניתנת בצורה עדינה ביותר ומלבד הרגשת לחץ באזור אין תחושת כאב.
ישנם 3 סוגי עקירות
עקירה רגילה- מהלך עקירה רגיל ללא צורך בהתערבות נוספת
עקירה מורכבת- במצבים שבהם ישנו הרס נרחב של כותרת השן או שהשורשים אינם מאפשרים הוצאת השן בחתיכה אחת ויש לבצע חיתוך ופיצול השן
עקירה כירורגית- יש צורך בהסרה של עצם הסמוכה לשן בשל מורכבות העקירה

מכתשית יבשה לאחר עקירת שן
לאחר עקירת השן נותרת מכתשית בעצם אשר מתמלאת בדם. בשלב הראשון נוצר קריש דם שאינו מיוצב ולכן יש לדאוג לתנאים שיגנו על קריש הדם. קריש הדם במכתשית מהווה מעין "פקק" או "פלסטר" לעצם, הימצאותו במהלך הימים הראשונים מכתיב ריפוי תקין. על כן יש להימנע ביממה הראשונה מהפעולות הבאות שיכולות לגרום להינתקות קריש הדם מתוך המכתשית:
לאחר העקירה- יש להקפיד על
- עישון-באופן כללי נמצא שעשן הסיגריה פוגם בריפוי פצע, ובפרט יש להימנע מעישון 48 שעות לאחר העקירה
- יריקה או שתייה בקשית- יכולים ליצור ואקום שישלוף את קריש הדם
- שטיפת הפה – מערערת את יציבות הקריש
- צחצוח באזור העקירה- יכול גם כן לערער את יציבות הקריש
במידה וכמה ימים לאחר העקירה יש כאב חזק שלא עובר, כנראה שאתם חווים מצב של מכתשית יבשה. יש להגיע למרפאה לטיפול הכולל כיסוי המכתשית בשיטה ייחודית, שאינה כואבת ומרגיע במהרה את הכאבים.
מכתשית יבשה הוא מצב שבו אין קריש דם שמצפה את המכתשית שנותרה לאחר עקירת השן, הימצאות קריש דם הכרחי לריפוי תקין של כל אתר פצוע. זו הסיבה שעד יממה לאחר העקירה ההוראות הם לא לשטוף את הפה, לא לירוק ולא לעשן, כדי לתת לקריש דם המתהווה את כל התנאים להתייצבות והתבססות. לעיתים גם לאחר הקפדה על הכללים יכול הקריש הצעיר להתמוסס ובכך העצם נותרת חשופה. במצב שבו העצם חשופה מתחילה דלקת, בהתחלה לא מאד כואב אבל ככל שעוברים הימים הכאב מתגבר, מתחיל להקרין לכיוון האוזן ואף מתחיל קושי בפתיחת הפה. לכן אם לאחר כשלושה ימים מיום העקירה מתחיל כאב מציק עמום שמתגבר יש לפנות למרפאה.
איך מטפלים במכתשית יבשה
הטיפול מאד פשוט, כל מה שצריך זה לבצע שטיפה של המכתשית ולכסות עליה עם שילוב כמה חומרים המרגיעים שמאפשרים לחניכיים לצפות את העצם ולהמשיך בריפוי התקין לסגירת האתר הפצוע. תהליך סגירת החניכיים אורך כשלושה שבועות ובמקרה של מכתשית יבשה יכול הריפוי להתעכב עוד כשבועיים.
שיקום אזור העקירה- חסר שיניים פוגע בהרמוניה המתקיימת במערכת הלעיסית. שיניים הנמצאות בסמוך לאזור חסר שיניים או ממול יחלו לנוע לעבר החסר והידרדרות במערכת מתחילה. לכן קודם לעקירה יש לדעת באיזה דרך ישוקם האזור ולתכנן את סדר הטיפולים מראש.
לסיום חשוב לדעת!
אין להקל ראש בעקירת השיניים, אין תחליף לשיניים שלנו וכל הטיפולים הקיימים הם רק תחליף! ישנם מטופלים שלפעמים מציינים, שהלוואי והיו יכולים לעקור את שיניהם ולשקם את האזור. שיחה נוקבת של כמה דקות עם ד"ר אוראל מעמידה אותם על מקומם ומחדדת להם את הצורך כמה שניתן לשמר את שיניהם. אם הומלץ לכם על עקירת שן והסיבה לא ממש ברורה לכם, אנא צרו קשר לצורך חוות דעת נוספת.
קרא עוד על השתלת שתל בודד >>