השתלות שיניים לסובלים מאוסטאופורוזיס
אוסטאופורוזיס היא מחלה הגורמת לעצמות בגוף האדם להיות שבריריות וחלשות. היא נפוצה יותר בקרב נשים אך יכולה להופיע גם אצל גברים, וזו אחת המחלות הכרוניות ההרסניות ביותר על עצמות הגוף, שיש לה השפעה לא רק על העצמות עצמן ועל בריאותן, אלא גם על שאר תפקודי הגוף, כולל רמת צפיפות העצם בלסת. מטופלים רבים הסובלים מאוסטאופורוזיס, חוששים שמא הדבר ימנע מהם לעבור הליך השתלת שיניים איכותי ויעיל, זאת בשל צפיפות העצם הנמוכה ממנה הם סובלים. הבשורה: גם לאנשים עם בעיית צפיפות עצם (אוסטאופורוזיס) יש את האפשרות ליהנות משיניים בריאות וישרות לאורך זמן. כיצד זה אפשרי? איך זה עובד? ומה אומרת הסטטיסטיקה באשר לסיכויי ההצלחה?
חשש מוצדק
אם אתם חוששים מכך שהשתלת השיניים אינה תעבוד באופן מיטבי בגלל אוסטאופורוזיס, ייתכן והחשש שלכם מוצדק. צפיפות עצם נמוכה קשורה בסיכויי הצלחה נמוכים להשתלת שיניים, אך הודות לשיטות חדשניות – גם מי שסובל מאוסטאופורוזיס יכול לעבור השתלת שיניים. כדי להבין לאיזה צד במשוואה אתם משתייכים, תתבקשו לבצע בדיקת CT הבוחנת, ראשית, את מידת צפיפות העצם שלכם.
כל השיטות להצלחה
יש כמה דרכים בהן ניתן לבצע השתלת שיניים גם בקרב אנשים עם בעיית צפיפות עצם (אוסטאופורוזיס), בהתאם לרמת צפיפות העצם והמצב הדנטלי:
- אובדן עצם מינימלי – אם בדיקת ה-CT הראתה כי קיים אובדן עצם מינימלי בלסת, הטיפול יותאם לכך והוא עשוי לכלול, בהתאם למצב האישי ולאחר חוות דעת מקצועית, התקנת שתלים דנטליים קטנים או השתלת עצם שתבנה את עצם הלסת באופן מספק, כך שהיא תוכל לתמוך בשתלים קבועים.
- מטופלים שנוטלים תרופות קבועות – עבור מטופלים שכבר נוטלים תרופות לטיפול באוסטאופורוזיס, כמו ביספוספונטים, עושים זאת כדי להאט את קצב התקדמות אובדן העצם. זהו צעד טוב כמובן, אך גם עלול להשפיע לרעה על זמן הריפוי של הלסת לאחר ההשתלה, כמו גם להוביל לכשל בהשמת השתלים.
לא כדאי להתמהמה
לא משנה לאיזו קטגוריה אתם משתייכים חשוב לדעת: גם אם אתם סובלים מאוסטאופורוזיס, הדבר לא אמור למנוע מכם לעבור השתלת שיניים. מחקרים רבים מראים כי מטופלים שעשו השתלת שיניים לאחר הסרת השיניים נהנו מסיכויי הצלחה גדולים יותר בהשוואה לאלו שהמתינו – ולכן אם אתם סובלים מאוסטאופורוזיס אך רוצים ליהנות משיניים בריאות וישרות ולעבור הליך השתלת שיניים – אל תתמהמהו. עדיף לפעול מוקדם ככל האפשר.
קצת סטטיסטיקה
עד היום, מנתחי פה ולסת היססו להמליץ בפה מלא על השתלת שיניים לחולי אוסטאופורוזיס, וכך חולים רבים לא נהנו מטיפול מיטבי, נאלצו להתרגל לשיניים תותבות ולחוות ירידה באיכות החיים. החדשות הטובות הן שאלו לא פני הדברים היו. נתונים עדכניים מצביעים על כך שגם חולי אוסטאופורוזיס שביצעו השתלת שיניים מראים תוצאות מעולות, כמעט באותה המידה בהשוואה לאנשים שאינם סובלים מהמחלה שעברו גם הם השתלת שיניים.
כך לדוגמה, במחקר שהשווה בין חולי אוסטאופורוזיס שעברו השתלת שיניים לבין קבוצת הביקורת הבריאה, נמצא לאחר חמש שנים כי כמעט ולא היה הבדל בין שתי הקבוצות. אובדן העצם בקרב קבוצת חולי אוסטאופורוזיס נמדד ב-0.09 מ"מ בלבד – ירידה נמוכה ומזערית לכל הדעות.
אל תתנו למחלה לנצח אתכם
מגיע לכם ליהנות מאיכות חיים גבוהה, ומגיע לכם לעבור השתלת שיניים מוצלחת – גם אם יש לכם בעיית צפיפות עצם (אוסטאופורוזיס). כדי להבין היכן אתם עומדים, אנו מזמינים אתכם לבצע הערכה רפואית יסודית אצל רופא השיניים שלנו, המומחה בהשתלות שיניים ויסייע לכם להפוך את השתלת השיניים למציאות משמחת, בריאה ויעילה לאורך זמן.