השתלת שתל בודד

השתלת שתל היא פרוצדורה דנטאלית אשר מיועדת למצבים שבהם חסרה שן אחת בלבד במערכת השיניים. אף על פי שהחוסר בשן לא משפיע על יכולת הלעיסה, הוא עלול לשנות את ההופעה והמראה ולפגוע בתחושת הדימוי העצמי. נוסף על כך, כדאי לבצע את ההשתלה כי השארת המצב כמו שהוא עלולה לגרום לתזוזת שיניים, דלקות חניכיים, אובדן עצם הלסת, פגיעה תפקודית בשרירי הלעיסה ובמפרק הלסת ועוד.
מתי יש צורך בהשתלת שתל בודד?
הסיבות לאובדן שן יכולות להיות עששת שהוזנחה, חבלה או מחלת חניכיים ויש אחוז באוכלוסייה שאינו מפתח שן קבועה במקום שן חלב שנשרה. במקרים אלו ואחרים, ניתן לשקול השתלת שתל בודד כאלטרנטיבה לגשרים ארוכים או שימוש בתותבות.
השתל שבו משתמשים על מנת להחליף את השן החסרה הוא למעשה בורג המוחדר לעצם הלסת. הבורג עשוי מתכת מסוג טיטניום, המשמשת גם במקרים רבים של ניתוחים אורטופדיים. כתוצאה מכך, שתלים דנטאלים אינם מצריכים נטילת תרופות למניעת דחיית שתלים והטיפול התרופתי נמשך ימים בודדים בלבד.
שלבי ההשתלת שתל בודד וגורמי הצלחה
שלב ראשון בהשתלת שתל בודד
- מבצעים צילום CT, רנטגן או תלת ממד כדי לבדוק את עובי ורוחב עצם הלסת. מטרת הצילום היא לוודא שאין ליד העצם מבנה אנטומי חשוב ורגיש כגון הסינוסים בלסת העליונה או עצבים בלסת התחתונה.
שלב שני בהשתלת שתל בודד
- בשלב השני ועל פי ממצאי הצילום, מתכננים את עומק השתל, הרוחב והזווית שבה והא יוחדר. זהו גם השלב שבו בודקים האם יש צורך בחיזוק ועיבוי עצם הלסת כדי שתקלוט את השתל טוב יותר.
תקופת המתנה עם שתל בודד
- לאחר החדרת השתל מתחילה תקופת המתנה. משך ההמתנה נקבע לפי הרקע הבריאותי של המטופל, סוג השתל ומורכבות הפרוצדורה.
- עם תום תקופת ההמתנה הופך השתל לסוג של שורש מלאכותי מטיטניום במקום השן שנעקרה וניתן לחבר אליו כתר, גשר או תותבות.
הצלחה של שתל
- הצלחה של הליך השתלת שתל בודד תלויה בצילום CT לפני תכנון כירורגיה ובאבחון מצבם של שאר השיניים והחניכיים. במקביל, יש להקפיד על שיקום, תחזוקה יום יומית וביקורת תקופתית.
ברצונך לקבל פרטים נוספים על השתלת שתל בודד ולבחון את התאמתך? נשמח לשוחח!
לפגישת ייעוץ התקשרו 02-6248866
קרא עוד על שיקום על גבי שתלים >>